Nöjda kunder och Sveriges lägsta arvode

Marknadsplatser för bostadsförsäljningar
december 10, 2019
Lönar det sig att använda homestylning?
januari 21, 2020
Show all

Nöjda kunder och Sveriges lägsta arvode

Privatmäklaren tar ett fast arvode på 17 500 och har hög kundnöjdhet. Carl Treodsson (CT), VD på Privatmäklaren, ger här svar på hur det går ihop och fördelarna med deras modell.

Fråga: Sverige lägsta arvode och nöjdast kunder; Kan det gå ihop?
CT: Lösningen bygger på att vi arbetar med en annan affärsmodell än traditionella mäklare. Den stora skillnaden ligger i att vi låter säljaren vara mer aktiv i försäljningen.

Fråga: Vad behöver säljaren göra när man anlitar Privatmäklaren?
CT: Säljaren beskriver bostaden och sköter visningarna. I vårt samarbete är säljarna experter på sina bostäder. Privatmäklaren står för fotografering, marknadsföring och våra mäklare hanterar juridik och all dokumentation av affären. Ett lyckat samarbete.

Fråga: Varför väljer kunder idag Privatmäklaren?
CT: Främst är det det låga arvodet som lockar. Sen är det många som vill ha bättre inblick i sin försäljning. Med vår modell får man mer insyn och bättre kontroll. Säljaren träffar spekulanter och pratar med sin mäklare.

Varför väljer de flesta fortfarande traditionella mäklartjänster?
CT: Jag tror det beror på rädsla. Man vågar inte prova något nytt, även om man inser att det finns mycket pengar att spara. Man vill inte riskera att få mindre betalt för sin bostad. Faktum är dock att de undersökningar som gjorts internationellt visar på att man får bättre betalt med modeller som vår. Orsaken tycks vara en intressekonflikt där mäklare kan vara mer intresserade av en snabb affär jämfört med att göra någon extra visning och få in ytterligare bud.

Fråga: Tror ni då att tjänster som er kommer att ta över mäklarbranschen?
CT: Många kommer säkert även fortsättnings- vis att välja traditionella tjänster. Det passar inte alla att sköta sina egna visningar. Andelen affärer som förmedlas genom tjänster som vår kommer dock att öka. Möjligheten att få bättre kontroll över sin försäljning och att man sparar kanske 50 000 kr eller mer på arvodet i kombination med nya digitala konsumentbeteenden talar för det.

Fråga: Har du något tips till dem som funderar på att sälja sin bostad?
CT: Mitt tips är att försöka undvika att hamna i tidspress. Vår erfarenhet är att när man kan sälja utan tidspress så gör man bäst bostadsaffärer. Jag tycker också att man skall anlita oss på Privatmäklaren. Har man tid och intresse för att engagera sig lite extra i sin bostadsaffär så kan man få både bättre betalt och spara stora pengar.

Comments are closed.